De therapeut

sylviajonkmanMijn naam is Sylvia Jonkman. Sinds 1998 werk ik met ouders, jongeren en kinderen die moeilijkheden ervaren bij het opgroeien.

Na het behalen van mijn HBO diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik werkzaam geweest voor diverse overheidsinstanties in de jeugdhulpverlening. Ik heb gezinnen begeleid, kinderen individueel geholpen, cursussen en trainingen gegeven voor groepen ouders, jongeren en kinderen. De problematiek waarmee ik ervaring heb loopt uit van mild en enkelvoudig tot zeer complex.

In 2005 ben ik gestart met de opleiding Integratieve Kindertherapie bij de Nederlandse Academie voor  Psychotherapie. Het motto van de opleiding: “het kind kan het, weet het en doet het”  past bij  mijn visie en er ervaringen. Onder begeleiding van de academie ben ik in 2008 gestart met “op de gele weg”. In  2009 ben ik afgestudeerd. Maar daar is mijn ontwikkeling als therapeut niet gestopt. Ik leer nog elke dag bij van kinderen, ouders en collega’s. Ook volg ik jaarlijks erkende bijscholingen. Als moeder ervaar ik hoe een uitdaging het is om op te voeden en hoe uniek, kwetsbaar en krachtig kinderen zijn.

Mijn naam is jennie van Ruiten

Mijn naam is Jennie van Ruiten. Integratief kindertherapeut in opleiding. Momenteel werk ik met veel plezier in een Jeugd en Gezin Team en combineer ik deze baan met het laatste jaar van de opleiding, het moederschap en het werken bij “Op De Gele Weg”. Na het behalen van mijn diploma Sociaal pedagogische Hulpverlening, heb ik jaren in de Kinder- en- Jeugdpsychiatrie en de jeugdhulpverlening gewerkt. In september 2013 ben ik gestart met de 4 jarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.

Ik ben nieuwsgierig naar kinderen en hun ontwikkeling. Hoe komt het dat een kind doet zoals hij doet? Welke goede redenen heeft dit kind voor zijn gedrag? Het antwoord op deze vragen leidt naar veranderingen en naar een intenser contact en beter begrip voor elkaar. In het werken met kinderen en hun ouders ga ik de uitdaging aan om te onderzoeken hoe zij hun mogelijkheden kunnen inzetten om verder te komen.

Contact Gegevens

Sylvia Jonkman
Integratief kindertherapeut
Telefoon: 06 – 252 006 03
Email: sylvia@opdegeleweg.nl