Kindertherapie

Voor kinderen van 4 tot 16 jaar

ridders

Problemen van kinderen kunnen zich uiten op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door nare gevoelens of gedachten, lichamelijke klachten, slaapproblemen en lastig gedrag.

Soms lukt het niet deze zelf op te lossen. Dan kan integratieve kindertherapie uitkomst bieden.

Integratieve kindertherapie kan ingezet worden bij diverse problemen. Bijvoorbeeld;

  • Emotionele  problemen: angsten, onzekerheid, moeite met nieuwe situaties, rouwverwerking, problemen als gevolg van de scheiding van ouders of ten gevolge van ernstige ziekte van een dierbare
  • Opvallende gevoeligheid; voor sfeer, emoties van anderen, geluiden, drukte of andere prikkels
  • Lichamelijke en psychosomatische klachten:  zoals buikpijn, hoofdpijn, innerlijke onrust
  • Gedragsproblemen: zoals woedeaanvallen, agressie, liegen, negatieve aandacht vragen, zelfdestructief gedrag
  • Ontwikkelingsfaseproblemen: Problemen met eten, slapen, zindelijkheid, contact maken, omgaan met de veranderingen die horen bij de stap naar het voortgezet onderwijs, (ontluikende) puberteit

De therapie

Is kortdurend en intensief en geschikt voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Tijdens de kindersessies onderzoek ik wat de klacht en wens van het kind is en met welke middelen hij of zij het probleem wil en kan aanpakken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende spelmaterialen, oefeningen, visualisaties, verhalen en alles wat het kind verder wil gebruiken. Sommige kinderen vinden het fijn om over de dingen te praten, anderen spelen, kleuren of schrijven er liever over. Op een manier die past bij het kind, werken we toe naar een goede aanpak en oplossing.

Ouders:

Om een kind zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn ouders onmisbaar! Daarom maken oudergesprekken onderdeel uit van de therapie. Gemiddeld is er na iedere vijf sessies met een kind een gesprek tussen therapeut en ouders.

De Therapeut

Sylvia JonkmanMijn naam is Sylvia Jonkman. Sinds 2006 heb ik een praktijk voor integratieve kindertherapie. Meer over mijn achtergrond leest u hier.

Contact Gegevens

Sylvia Jonkman
Integratief kindertherapeut
Telefoon: 06 – 252 006 03
Email: sylvia@opdegeleweg.nl