Faalangst.

Faalangst is angst die zich voordoet wanneer er een prestatie geleverd moet worden. Het effect van de angst is vaak dat mensen minder goed presteren dan waartoe ze in staat zijn zonder die angst.

Faalangst komt dus tevoorschijn op de momenten dat je wil of moet laten zien wat je kunt. Bij toetsen, proefwerken, presentaties en examens bijvoorbeeld. Maar ook bij sportprestaties, optredens of andere gebeurtenissen waarop je beoordeelt wordt.

Kenmerken van faalangst:

Angst gaat gepaard met spanning. Hevige spanning zorgt ervoor dat je niet goed meer kunt nadenken. Hierdoor kan het gebeuren dat je, op het moment dat de prestatie geleverd moet worden, vergeten bent wat je hebt geleerd en voorbereid.

Bij faalangst kun je ook last hebben van allerlei lichamelijke reacties zoals; zweethanden, hartkloppingen, trillen, strotteren, blozen, vaak moeten plassen enz. Sommige mensen voelen zich ronduit ziek. Dit kan vlak voor de prestatie zijn maar ook al veel eerder, bijvoorbeeld vanaf het moment dat je weet wanneer er een prestatie van je verwacht wordt. Andere veel voorkomende klachten zijn piekeren, onzekerheid en slecht slapen.

Faalangsttraining 12 +

De faalangst training 12 + is speciaal ontwikkelt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. De training wordt gegeven voor een groepje van 4 tot 8 deelnemers en bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur. Het motto is: minder stress en meer ontspanning zodat je alles kunt geven wat je in je hebt op het moment dat je moet presteren!

Het kan voorkomen dat er op het moment dat het gewenst is net geen groep start. Een individuele training is ook mogelijk. Deze zal op maat gemaakt worden voor de deelnemer. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met de trainer (Sylvia) via email: sylvia@opdegeleweg.nl of tel: 06 25 200 603