Hoi,

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.
Omdat ouders het vaak moeilijk vinden uit te leggen wat integratieve kindertherapie precies is, leg ik het je hier zelf uit. Dat is wel zo handig.

Wat is het en waarvoor

Als je hulp nodig hebt, omdat je ergens last van hebt en je wilt je probleem oplossen, dan kan dat bij mij in therapie. Het betekent dat je in mijn speel- en praatkamer kunt komen waar we samen gaan ontdekken hoe jij jouw probleem het beste aan kunt pakken.

Heel veel kinderen hebben last van:

 • Nare gevoelens:
  Verdriet, boosheid, schuldgevoel, schaamte, eenzaamheid, heimwee of een ander gevoel dat in de weg zit.
 • Vervelende, gedachtes:
  Ze vinden zichzelf stom, denken dat niemand ze aardig vindt of dat ze er beter niet konden zijn.
 • Onhandig gedrag:
  Ze durven niks te vragen op school als ze het niet snappen. Ze pesten of worden gepest en weten niet wat ze hieraan kunnen doen. Ze worden snel boos, krijgen altijd de schuld van dingen en hebben vaak ruzie.
 • Angst:
  Bang zijn voor de tandarts, een spreekbeurt, de boosheid van hun eigen vader of moeder, bang in het donker, bang voor geesten, inbrekers of ontvoerders. Ze zijn bang dat hun vader of moeder dood gaat, ziek wordt of dat ze gaan scheiden.
 • Iets dat vanzelf lijkt te gebeuren in je lichaam:
  Buikpijn, hoofdpijn, in bed plassen, trillen, nachtmerries, of nog iets anders.
 • Anders zijn:
  Ze voelen zich anders omdat ze van andere dingen houden dan de meeste kinderen die ze kennen. Ze voelen, zien, ruiken, horen en weten meer dan anderen.

Hoe werkt het?

Eerst komen je ouders naar mij toe om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is.
De keren daarna kom jij. Een keer in de week een uur. Als je wilt kun je dan vertellen wat er volgens jou aan de hand is. Of misschien wil je wel een spelletje spelen, op de boksbal meppen, knutselen of iets anders wat helpt om je fijn te kunnen voelen.

Op de Gele Weg?!

Omdat ik “praktijk voor integratieve kindertherapie” zo’n lange zin vind, heb ik er een andere naam voor verzonnen, namelijk: “op de gele weg”. De gele weg komt uit het sprookje de tovenaar van Oz. Wist je al dat in ieder sprookje een speciale boodschap verstopt zit? In het sprookje van de tovenaar van Oz is dit: je kunt veel meer dan je zelf ooit had gedacht! Dat is ook in het echt zo, vandaar deze naam.

Groetjes van Sylvia