Mijn naam is Sylvia Jonkman. Sinds 1998 werk ik met ouders, jongeren en kinderen die moeilijkheden ervaren bij het opgroeien. Na het behalen van mijn HBO diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik werkzaam geweest voor diverse overheidsinstanties in de jeugdhulpverlening. Ik heb gezinnen begeleid, kinderen en jongeren individueel geholpen, cursussen en trainingen gegeven voor groepen ouders en kinderen. In 2005 ben ik gestart met de opleiding Integratieve Kindertherapie bij de Nederlandse academie voor psychotherapie. Onder begeleiding van de academie ben ik in 2008 gestart met “Op de Gele Weg”. In 2009 ben ik afgestudeerd.

Persoonlijk contact, de dingen niet erger maar ook niet mooier maken dan ze zijn en werken zonder stigma’s en stempels, daar ga ik voor!

Ik kan moeilijk stilzitten en ben altijd op zoek naar manieren om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden. Naast de bijscholingen die ik jaarlijks volg, lees ik veel vakliteratuur. Maar wat mij nog steeds het meest inspireert zijn de kinderen, jongeren en ouders die ik ontmoet in mijn praktijk. Het blijft bijzonder om te zien hoe ieder mens weer anders is. Klein of groot, ieder heeft zijn eigen unieke wijze om met het leven om te gaan. Niets is leuker dan een poosje met hen mee te mogen lopen en hen te helpen om hun eigen weg te vinden.

Voor meer informatie over mijn kwalificaties kunt u de website raadplegen van de beroepsvereniging waarbij ik me heb aangesloten. http://www.vit-therapeuten.nl & Samenwerkende EMDR therapeuten