Opvoeden is een uitdaging en kan in bepaalde periodes ronduit hard werken zijn. Er zijn talloze boeken en websites te vinden waarin precies staat uitgelegd het moet. Maar geen daarvan is exact te kopiëren naar je eigen gezinssituatie. Adviezen van vrienden en familie, hoe goed bedoelt ook, kunnen tegenstrijdig zijn en voor verwarring en onzekerheid zorgen.

Ouderbegeleiding kan helpen om sturing te geven aan het ouderschap. De ontdekking wat je je kind(eren) allemaal te bieden hebt en waarin je kunt groeien, loopt als een rode draad door de oudergesprekken. Er kan doelgericht gewerkt worden maar ook procesmatig. Dit is afhankelijk van de wens van de ouder(s) en de behoeften van het kind.

Ouderbegeleiding is mogelijk in allerlei samenstellingen. Met beide ouders samen of apart, individuele ouderbegeleiding, ouderbegeleiding tijdens of na een echtscheiding, eventueel met nieuwe partners. Wanneer opa’s en oma’s of andere belangrijke volwassenen een rol spelen in de opvoeding kunnen ook zij op verzoek betrokken worden. Met elkaar onderzoeken we wat de meest wenselijke vorm en intensiteit is.